De pagina met veelgestelde vragen

De FAQ's

De ander wil waarschijnlijk weten hoe jouw oplossing werkt. Met veelgestelde vragen geef je antwoord op alle mogelijke vragen en bezwaren die in de ander op kunnen komen.

Help de ander om zich voor te stellen hoe het werkt. Hoe concreter, hoe beter.

Hier vind je een aantal veelgestelde voorbeeldvragen over deze Invulwebsite. Uiteraard zijn de vragen voor jouw aanbod heel anders.
Kan ik zelf alles op deze website aanpassen?

Ja. Om een paar voorbeelden te geven van wat er kan:

  • Je kunt de teksten en afbeeldingen vervangen door die van jezelf
  • Je kunt de lettertypes vervangen door elke Google Font die je wenst
  • Je kunt alle kleuren, achtergrondkleuren en achtergrondfoto's vervangen zodat ze passen bij jouw huisstijl
  • Je kunt alle pagina's anders indelen
  • Je kunt onbeperkt menu-items hernoemen en toevoegen
  • Je kunt onbeperkt pagina's toevoegen
  • Je kunt onbeperkt formulieren aanmaken
  • Enzovoort

Bekijk de handleiding Handige Invulwebsite >

Is deze website gebouwd in WordPress?

Ja. WordPress heeft voor- en nadelen. Ik zet ze even op een rijtje:

  • WordPress is de allerbeste qua flexibiliteit. Het systeem groeit makkelijk mee. Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren. Ook grote. Het plaatsen en aanpassen van teksten en menu-items werkt fijn.
  • De flexibiliteit van WordPress heeft als grote nadeel dat het keuzestress oplevert. Welke template moet je kiezen? Welke plugins zijn de beste voor jouw doel? Het kost zoektijd om goede keuzes te maken.
  • WordPress kost tijd als je het zelf from scratch moet installeren. Werkt het niet goed, dan moet je zelf in de programmeertaal duiken. Daarnaast is het altijd spannend of elke plugin het na een update goed blijft doen. Ook beveiliging tegen hackers geeft techniekstress.
  • WordPress helpt je niet op weg met het communicatieve vraagstuk. Wat moet je communiceren? Wat moet er in je website? Wat zet je waar en in welke volgorde? Wat helpt jouw klanten over de drempel?

Vandaar deze Handige Invulwebsite. De Invulwebsite is een aangename mix van het beste van twee werelden: techniek en inhoud.

  • Er staat binnen 1 dag een kant-en-klare WordPress-site op je eigen domeinnaam. Geen gedoe met installatie. Je kunt meteen beginnen met vullen.
  • Alle bouwstenen staan al op de juiste plek. Je hoeft ze alleen maar te vervangen met je eigen teksten en afbeeldingen.
  • De fijnste plugins zijn al ingebouwd. Dat bespaart je een hoop zoekwerk.
  • Je hebt zelf volledig grip op de inhoud én het uiterlijk van je website. Je kunt onbeperkt menu-items aanmaken, pagina’s aanmaken, teksten wijzigen en afbeeldingen plaatsen. Lettertypes en kleuren beheer je zelf. Je kunt de site altijd uitbreiden met extra plugins als dat later nodig blijkt te zijn. Bijvoorbeeld met een agendaplanner. Installatie hiervan is dan wel wat meerwerk. Maar de prijzen zijn laag omdat het om open source software gaat.
  • Een webshop zit standaard ingebouwd. Deze staat bij aanvang op ‘uit’. Wil je ‘m gebruiken, dan moet het betaalgedeelte ingericht worden. Dat kost eenmalig wat meerwerk.
  • Je hebt geen technisch gedoe met updates en beveiliging van WordPress, want daar zorgt een derde technische partij voor.
  • Je krijgt uitleg over hoe de basisfuncties van de website werken via filmpjes. Woon je in een straal van 15 km van Asten, dan kom ik (Jennemieke Snijders van Tinksel) persoonlijk bij je langs.
  • Je mag me altijd mailen als je zelf iets niet voor elkaar krijgt of even niet meer weet hoe het werkt. Ik plaats en maak geen content, maar ik leg je wel uit hoe je het zelf kunt doen.
  • Twee e-mailadressen naar keuze zijn inbegrepen.
Is er een handleiding?

Ja. Je vindt alle basishandelingen in deze handleiding Handige Invulwebsite. Ze helpen je snel op weg.

Krijg ik hulp als ik vastloop?

Ja. Je mag me altijd mailen als je zelf iets niet voor elkaar krijgt of even niet meer weet hoe het werkt. Ik (Jennemieke Snijders van Tinksel) plaats en maak geen content, maar ik leg je wel uit hoe je het zelf kunt doen.

Wat voor formaten afbeeldingen moet ik gebruiken?

Je kunt allerlei formaten afbeeldingen gebruiken. De Invulwebsite is responsive. Dat betekent dat de afbeeldingen automatisch goed worden afgebeeld. De verhoudingen blijven gelijk.

Er is wel één formaat afbeelding waar je echt rekening mee moet houden. En dat is die van het logo. Het is het mooist als het logo 300 x 100 pixels is.

Verder gebruik ik voor de foto's onderin altijd het formaat 1900 x 350 pixels. Dit is echter een richtlijn, geen verplichte afmeting.

Hou er wel rekening mee dat je geen ontzettend grote afbeeldingen upload. Daarmee maak je je website onnodig traag. 1920 x 1280 pixels is een bruikbaar maximum grootte.

Hoe krijg ik deze Invulsite op mijn eigen domeinnaam?

Dat ligt eraan of je je domeinnaam al hebt vastgelegd of niet.

  • Heb je je domeinnaam nog niet vastgelegd? Dan kan ik (Jennemieke Snijders van Tinksel) dit voor je doen. Je domeinnaam blijft altijd jouw eigendom. Op www.sidn.nl kun je checken of je domeinnaam nog vrij is.
  • Heb je al een domeinnaam? Dan heb ik de zogenaamde verhuistokens nodig. Deze kun je opvragen bij het hostingbedrijf waar je je domeinnaam hebt vastgelegd. Hij/zij is verplicht deze aan je te leveren. Je domeinnaam blijft altijd jouw eigendom.

Is bovenstaande geregeld? Dan plaats ik deze Invulwebsite op je eigen domeinnaam.

Stel, ik ben aan mijn eigen Invulwebsite aan het knutselen. Wordt de website dan afgeschermd voor publiek?

Dat ligt eraan wat we afspreken.

  • Als je graag een under construction pagina voor je website wilt, dan regel ik dat. Stuur me een mailtje zodra je klaar bent met knutselen.
  • Je kunt ook zonder under construction pagina aan de slag. Dat werkt net wat praktischer,omdat je dan meteen je aanpassingen online kunt zien. Ik doe dit zelf meestal zo bij websites met een nieuwe domeinnaam. Niemand heeft nog weet van die domeinnaam. Dus is de kans erg klein dat iemand al per ongeluk op je website terecht komt.
Is de Invulwebsite smartphone-proof?

Ja. De Invulwebsite is 100% responsive. Dat betekent dat de site er op alle schermen goed uitziet.

Gevonden worden op Google is voor mij belangrijk. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

De Yoast-plugin zit ingebouwd aan de achterkant (backend) van elke webpagina. Yoast geeft je de mogelijkheid om zelf de korte stukjes tekst te schrijven die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Vul je deze korte stukjes tekst goed en slim in met zoekwoorden die voor jou relevant zijn, dan scoor je zonder veel moeite al vrij hoog op Google.

Wil je echt persé bovenaan staan in Google, dan adviseer ik je om je webteksten te laten schrijven door iemand die gespecialiseerd is in SEO (search engine optimalization).

Wat kost deze invulwebsite?

199 euro exclusief btw per jaar.

Dat is inclusief domeinnaam, 2 mailadressen, updates, beveiliging en de hele reutemeteut. Gewoon een fatsoenlijke, fijn werkende website met de service van een betrouwbare leverancier. Maar dan wel eentje die je ook op weg helpt met het communicatiestuk: wat moet je communiceren en hoe deel je de website in.

Wil je deze Handige Invulwebsite nog liever vandaag dan morgen online hebben? Stuur me dan een e-mail en ik ga voor je aan de slag.

Wil je zeker weten dat je websitebezoeker doorklikt?